Πως θα φτιάξω το παλιό μου σπίτι με οικονομικό τρόπο;

I  Τις περισσότερες φορές όταν πρόκειται να μείνουμε στο σπίτι των γονιών μας ή στο σπίτι κάποιου συγγενούς που μας το παραχωρεί για ενοικίαση ή ως κληρονομικό στοιχείο, αρχικά χαιρόμαστε για την ανεξαρτησία μας, στην συνέχεια όμως απογοητευόμαστε λίγο όταν βλέπουμε το μέγεθος της δουλείας που πρέπει να εφαρμοστεί στο σπίτι ώστε αυτό να ανανεωθεί και να είναι λειτουργικό

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται πανικός αλλά καλή οργάνωση!

Αρχικά είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν είναι ανάγκη να πετάξετε ότι βρίσκεται μέσα στον νέο σας χώρο. Υπάρχει πάντα ο τρόπος να τα εκμοντερνίσετε και να τα κάνετε να φαίνονται ολοκαίνουρια με μικρές και οικονομικές ανακαινίσεις κατ’ οίκον.

Κλασικό παράδειγμα αποτελούν οι παλιοί καναπέδες. Όταν λέμε παλαιούς δεν εννοούμε τους χαλασμένους που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απαιτούν αντικατάσταση, αλλά αυτούς που είναι παλαιού στυλ. Είναι κρίμα να ξοδέψετε εκατοντάδες ευρώ για να τους αντικαταστήσετε, ενώ μπορείτε απλά α αγοράσετε ριχτάρια για να τους καλύψετε και να τους διακοσμήσετε με χρωματιστά μαξιλάρια. Ιδανική λύση αποτελούν και τα καλύμματα καναπέ τα οποία μπορείτε να βρείτε σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων ώστε να αντικατοπτρίζουν το δικό σας προσωπικό στυλ.

Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με τα τραπεζάκια. Μπορείτε να τα βάψετε στο χρώμα που επιθυμείτε και να τα διατηρήσετε στον χώρο, ή να τα «ντύσετε» με ταπετσαρίες επίπλου. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το σύνθετό του σαλονιού.

Μια άλλη πολύ καλή επιλογή είναι να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους. Σίγουρα είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο και αρκετά χρήματα αλλά αν αποφασίσετε να αγοράσετε απλώς τα χρώματα και να… πιάσετε οι ίδιοι την βούρτσα τελικά θα σας έρθει πολύ πιο οικονομικά.

πηγη: http://www.maisondecoration.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU